Nužne epidemiološke mjere na manifestacijama

Povodom obilježavanja Dana Grada Lipika 2021. godine organizatori će se pridržavati svih epidemioloških mjera te se u skladu s važećim Odlukama Stožera civilne zaštite i organiziraju manifestacije.

Događanja na kojim je predviđeno više od 100 ljudi na jednom mjestu (Ajvar fest, Dan voćara i Fišijada) održavati će se uz suglasnost civilne zaštite jedinica lokalne samouprave i to na posebno ograđenom mjestu.

Na tim manifestacijama će biti isključivo dopušteno sudjelovanje uz Covid potvrde. Covid potvrdu će morati imati svi sudionici događanja: natjecatelji, izlagači, prezentatori, gosti, ugostitelji, organizatori, posjetitelji i ostali nazočni u otvorenom prostoru manifestacije. U prostor odvijanja događanja neće moći imati pristup osobe koje nemaju Covid potvrdu.

Covid potvrda se dobije na osnovu potpunog cjepljenja, preboljenja, PCR ili antigenskog testiranja. Preporučamo brzo testiranje za sve zainteresirane sudionike koji se nisu cijepili ili prebolili Covid19. Kutija za testiranje se kupuje u ljekarni, a kod lječnika opće prakse se vrši testiranje uz izdavanje potvrde. Kutija za testiranje u ljekarni košta oko 55 kuna, a potvrda vrijedi 48 sati.

Nova Odluka o nužnim epidemiološkim mjerama donesena 30. kolovoza 2021. traje do 15. rujna 2021. godine, a objavljene su na web stranicama Stožera civilne zaštite RH.

 Više o okupljanjima na web stranici okupljanja.hr

Upute i preporuke za ugostitelje