Šetnja kroz prošlost perivoja

Želite vidjeti nešto po prvi puta? Pozivamo Vas u Lipik na čarobni predbožićni dan. Želimo približiti nešto staro, na novi način uz malo priče i malo mašte. Park ćete od sada doživjeti na čaroban način.

Nakon obilaska Narodnih kupki od 12 sati, šetnje kroz perivoj u 16 sati, pozivamo Vas i na koncert Matije Cveka u 18 sati.

 

Zar ne bi bilo divno početi blagdanski vikend u okruženju jednog perivoja koji liječi tijelo i dušu?  Pridružite nam se u obilasku Čarolija dobre vode ovog petka, 22.12. u 16:00 sati u Lipiku. Dočekat će vas vila dobre vode i povesti u prošlost perivoja. Tamo ćete susresti osebujne ličnosti koje su na izvoru ljekovite vode podigle grad.  

Šetnja je besplatna i nije potrebna najava, a traje oko 45 minuta. Početak je na ulazu u Toplice Lipik – samo potražite brbljavu vilu.

Na šetnji ćete saznati brojne zanimljivosti o čaroliji dobre vode koja se krije duboko ispod perivoja. Koliko duboko? Saznat ćete u petak. Nije baš običaj piti termalnu vodu. A smijete li ipak uzeti čašu lipičke vode? I to ćete saznati. Znate li da je jedna sestra, koja je svoju medicinsku karijeru počela u Lipiku, zaslužila međunarodno priznanje Crvenog križa? Niti perivoju nisu strane međunarodne nagrade. Ispričat ćemo vam i odakle su sve stizali pacijenti, a odakle stanari parka. U društvu svih posebnosti koje će neobični vodiči podijeliti s vama i iznenađenja koja smo vam pripremili, nadamo se da ćete se i vi prisjetiti čarolije dobre lipičke vode.

 

ČAROLIJA DOBRE VODE

Interpretacijska šetnja kroz perivoj u Lipiku u petak 22.12. u 16:00.

Sudjelovanje je besplatno - na vama je samo da dođete i uživate u društvu nekoliko neobičnih ličnosti iz prošlosti grada...i jednog lika iz mašte 

Više informacija:

http://questoftales.com/carolija-dobre-vode/