L kao Lipik

Dobro došli u Lipik, grad zdravlja i rekreacije, ali i gradu mnogih zanimljivosti i mogućnosti. Od povijesti, rekreacije, prirodnih zanimljivosti do kulture, poduzetničkih ideja i manifestacija.

Turistička ponuda se bazira na ljekovitosti Toplica Lipik, rekreaciji u Državnoj ergeli Lipik i Kasačkom klubu Diamant, ali i boravku u prirodi na biciklima te pješačenju i planinarenju, te kupanju na otvorenim bazenima i u Toplicama. 

Dah prošlosti i kulture ćete osjetiti u obilasku povijesnih objekata i šetnji perivojem. Ulica vila u glavnoj gradskoj ulici je jedinstvena i neobična za male slavonske gradiće, koji Vam odaju način razvoja Lipika u 19.stoljeću.  

Kako obići zanimljivosti u jednom vikendu? Naravno imamo svoje preporuke, ali da nebi uvijek bila ista preporuka, želimo Vam boravak učiniti još zanimljivijim. 

Sjećate se televizijskog kviza "Kola sreće", emitirano od 1993. godine? Neki su ga gledali samo da bi čuli kada natjecatelji kažu onu čuvenu rečenicu "L-kao Lipik". U to nepredvidivo vrijeme, cijela Hrvatska je svaki dan čula za Lipik, u pozitivnom smislu. Natjecatelji su pogađali nazive, ovisno o temi dana. Svima je natjecanje ostalo u lijepom sjećanju. Kao i Lipik. I eto poveznice s Vama. 

Da bi Vaš boravak u Lipiku bio zanimljiv, neobičan i pun iznenađenja, napravili smo za Vas naše kolo, "Kolo želja i mogućnosti"!

Naša tema mjeseca - aktivnosti u Lipiku. Prva želja - dolazak u Lipik Vam je ostvarena. A mogućnosti u Lipiku su velike. Znate kada dođete u neku destinaciju, pokušavate obići što više možete, žurite kao da je zadnji put. Pa se "grizete" kako nismo dobro isplanirali, nismo vidjeli ovo i ono... Ovdje se nemorate žuriti. Zdravlje je kod nas na prvom mjestu. Odmor i uživanje je drugo ime za boravak u Lipiku, bez stresa, laganini, onako - zdravo.  A onda ćemo tako i obilaziti Lipik, koliko imate sreće - toliko će te obići. I naravno, nećete uspjeti doživjeti sve, pa će nešto ostati i za sljedeći put. Bez grižnje savjesti što niste vidjeli sve, upravo suprotno, sa željom da se vratite i vidite preostalo. 

Lipik će Vam pružiti bogat doživljaj, a počnite putovanje u Lipik i Zlatnu Slavoniju na neobičan način.

Sretno nam bilo u zajedničkom obilasku Lipika ! 

Zavrtite naše "Kolo obilaska" na sličici ispod. 

Kolo obilaska Lipika

Da bi skratili put do Lipika i upoznali predložene aktivnosti, aplikacija ima još interaktivnog sadržaja za zabavu. U aplikaciji "Kolo obilaska Lipika" odaberite Interaktivni sadržaj.

Vrlo poznata je Igra pamćenja, a da upoznate aktivnosti odaberite Otvori kutijuIzmiješane kartice. Malo teži je Anagram s naslovima aktivnosti, no vjerujemo da ćete kroz igru zapamtiti sve lokacije i aktivnosti koje trebate obići u Lipiku.