Kamp karavana kroz Zlatnu Slavoniju

U četvrtak su Turistička zajednica i Državna ergela ugostili neobičnu grupu zaljubljenika u putovanja Hrvatskom. Putuju u svom aranžmanu kamperima i kamp prikolicama i ostaju u destinacijama koja imaju pripremljenu turističku i komunalnu infrastrukturu. 

Ovom prilikom su bili organizirani oko tvrtke "Bauer Caravan Centar" iz Zagreba kojoj je primarna djelatnost servis i prodaja novih i rabljenih kampera i kamp prikolica kao i najam. Ovo duže putovanje Hrvatskom su nazvali „Prva Bauer Caravan Centar karavana“, a ovaj vikend su posjetili Požeško-slavonsku županiju.

U četvrtak, na blagdan Tijelova, su došli na Državnu ergelu, gdje su obišli lipicance i nakon toga im je voditelj Turističke zajednice Hrvoje Kovačić ponudio razgledavanje Lipika i perivoja te kulturnih zanmenitosti. Budući da su planirali svakako upoznati Lipik šetnjom, prihvatili su ponudu stručnog vodstva. Tokom razgledavanja su prvo bili upoznati s povijesti, Toplicama te sadašnjom turističkom ponudom. Pružili smo informacije o izletištima, ugostiteljskoj ponudi, bazenima i uslugama Toplica.   

Ovo je bila izvrsna prilika za upoznavanje sa očekivanjima turista na osnovu viđenoga da bi se omogućio dolazak kampera u Lipik, korak po korak.

Više o karavani u Zlatnoj Slavoniji pogledajte na njihovoj facbook stranici Bauer caravan Centar, a kako su se osjećali u turističkom razgledavanju Lipiku na facebook stranici Turističke zajednice grada Lipika.