Sastanak s ugostiteljima

Danas je u gradskoj upravi održan sastanak sa ugostiteljima koji su registrirani na području Grada Lipika. Budući da je prošla godina bila teška, a od studenog su zatvoreni, na inicijativu Grada Lipika i Turističke zajednice grada Lipika je održan sastanak na temu rada ugostiteljskih objekata za naredno razdoblje te zajedničkih aktivnosti u destinaciji.

Turistička zajednica grada Lipika je sredinom veljače nakon objave stožera o mogućnosti "coffee to go" ponude pristupila promociji malobrojnih ugostiteljskih objekata koji će biti otvoreni. U osobnom kontaktu sa svim ugostiteljima smo saznali da mnogi neće otvoriti, no nismo znali sigurne informacije o otvaranjima, te nismo mogli ni na vrijeme promovirati i upoznati tržište. Uvidjeli smo da je na gradskoj razini potrebno pružiti potporu ugostiteljima da se ne osjećaju sami u kriznim vremenima. Po prvi puta smo odlučili okupiti ugostitelje radi buduće pravovremene razmjene informacija, zajedničkog planiranja i promocije u turističkoj destinaciji.  

U veljači su se konačno otvorila samo dva kafića i zdravljak, a Turistička zajednica je promovirala njihovo otvaranje. Unazad tri tjedna, kada smo dogovorili sastanak, situacija se promijenila na bolje, u ponedjeljak se otvaraju i terase tako da je sastanak protekao u optimističnoj i radnoj atmosferi. Na sastanku je sudjelovalo 8 od 11 ugostitelja koji obavljaju djelatnost posluživanja hrane i pića te smo vrlo zadovoljni s odazivom naših partnera. Nakon zahvale na dolasku i uvodnog dijela voditelja Turističke zajednice Hrvoja Kovačića koji je rekao da su na raspolaganju za promociju i potporu objektima, te spomenuo projekt "IQM Destination" u kojem su neki subjekti i uključeni, sve je pozdravio gradonačelnik Vinko Kasana.

Na sastanku smo saznali da će svi ugostitelji imati otvorene terase svaki dan, osim restorana "Nada" koji će biti zatvoren ponedjeljkom. Potrebno je da svaki objekt nudi nešto drugačije i posebno radi raznovrsnosti ponude te tako bude atraktivnija ponuda i destinacija.  Na sastanku su se spominjale razne teme oko rada i kontrola objekata, epidemioloških mjera, a zaključilo se dogovorom potpore ugostiteljima od Grada Lipika u iznosu od 5.000,00 kuna, najavom natječaja za opremanje objekata, promocije te obilježavanje ugostiteljskih objekata. Budući da će 2021. godine biti nepredvidiva, usuglasili smo se da će nam sastanci biti potrebni ubuduće. Lipik mora biti kvalitetna destinacija, a mnogi posjetitelji prvo dolaze u ugostiteljske objekte za koje želimo da i dalje ostanu kvalitetni i prepoznatljivi.